Nieuwbouw Damen Amels

In opdracht van Damen in 2013

We have done

  1. Kantoren

Next Work

22

Project omschrijving:

Nieuwbouw kantoor Amels, locatie onderzoek op de werf, huisvestingsanalyse &  begin schetsontwerp

Amels is de yachtbouwtak van Damen. Ze bouwen zeer exclusive jachten voor de jetset van onze wereld. Met mogelijkheden om schepen tussen de 50-100m te bouwen is zij een van grote spelers in de markt.

Ze zijn gevestigd in een tijdelijk kantoor op het eiland in Vlissingen, zoals de werf daar genoemd wordt. Droogburo werd gevraagd te onderzoeken waar een nieuw kantoor voor 220 medewerkers op de werf gebouwd kon worden. Daarbij speelde de logistiek van de werf, bereikbaarheid, zichtbaarheid, maar ook beschikbaarheid van locaties een belangrijke rol.

Na het bepalen van de meest geschikte locatie is er i.s.m. CBRE een huisvestingsanalyse uitgevoerd om tot een passend PvE te komen. Op basis daarvan heeft Droogburo een schetsontwerp gemaakt waarbij gold dat we in geen enkele mate het product konden evenaren dat zij zelf bouwen. Er werd gekozen voor het tegenovergestelde. Een zeer minimalistisch, maar slim gedetailleerd gebouw, met subtiele verwijzingen naar het zeer exclusieve maritieme karakter van de jachten door te kiezen voor kenmerkende materialen. Met in het interieur directe verwijzingen in de vorm van een receptie, pantry’s, zitmeubilair, etc.

Projectggevens:

– PvE: Nieuwbouw kantoor, bedrijfsrestaurant, was- & kleed voorzieningen.

– Bvo: 2000m2

– Aantal werkplekken: 220???

– Ontwerpteam: Droogburo, CBRE

– Status: on hold

20

IMG_7307

 

 

Screen Shot 2015-09-10 at 14.54.28

 

Top ↑