Vakantiehuisje Reeuwijk

In opdracht van Particulier in 2015

We have done

  1. Woningen

Next Work

5Preview_reeuwijk_7

Projectomschrijving:

Plashuisje, WRC shingles dak, veel oppervlakte op verdieping door dakvorm,  duurzaam dak, sterke relatie binnen-, buitenruimte.



Het vakantiehuisje van de familie stond letterlijk op instorten en was toe aan vervanging. Gebonden door strikte uitgangspunten in het bestemmingsplan en de wensen van de familie is er een klein, maar functioneel huisje ontstaan.

Het kenmerkt zich door zijn markante dak, dat is uitgevoerd in Western red cedar shingles (hout). De vorm van het dak is tot stand gekomen vanuit een gebaar naar de buren, hun huisje is gebouwd onder een ander bestemmingsplan en mocht destijds een ruime meter minder hoog gebouwd worden. Door het dak iets te laten afzakken in hun richting staat het huisje er minder pompeus naast.

Dezelfde heling hebben we in de andere richting ook toegepast, waardoor het zich richting het zuidwesten richt, wat goed uitkwam i.v.m. een zonneboiler op het dak.

Projectgegevens:

- PvE: Recreatie woning, woonkamer, keuken, 2 slaapkamers, badkamer, schuur en mogelijkheid voor 2 auto’s op de oprit

- Oppervlakte: 63m2

- Ontwerppartijen: Droogburo

- Aannemer: Elka Bouw

- status: opgeleverd begin 2013

7IMG_9823
4Preview_reeuwijk_14 1IMG_9834 2IMG_9556

Link ontwerp brochure:

DO presentatie

6plattegrond BG